Av hänsyn till Coronaviruset och att många av föreningens medlemmar tillhör riskgrupperna har styrelsen beslutat att skjuta upp årsmötet och seminariet ”Den spännande arkitekturhistorien”, som skulle ha hållits i morgon den 17 mars . De som betalat in pengar för lunchen kommer att få tillbaka pengarna.
Välkomna till seminarium om försvunna och existerande byggnader i och vid Hagaparken.
Du får höra om Ståljätten Wenner Gren Center och får hänga med på en resa genom Hagaparkens arkitekturhistoria.
Mer information om seminariet och hur man anmäler sig.
Måndag 19 juni klockan 17.00 blir det åter en guidad vandring i Bergshamra under ledning av Sara Åsbrink till kompositören Joseph Martin Kraus grav längst ut på Tivoliudden med musik av Kraus vid graven.
Torsdag 29 juni vid Koppartälten efter klockan 17.00 spelar Dankos Swinging Pack tillsammans med Cecilia Wennerström på sång och tenorsax, uppjazzade Bellmanlåtar.
Torsdagen den 27 juli ordnas en guidad vandring i Hagaparken under ledning av Michael Karlsson. Upptäck södra Hagaparken där Mikael börjar med en visning av Kungliga begravningsplatsen.
Start vid grindarna till Kungliga begravningsplatsen klockan 13.00 och slut vid Kinesiska paviljongen klockan 14.30. Guidningen är gratis för medlemmar, men andra kan följa med mot betalning.
Haga Brunnsvikens Vänner bjuder på stråkkvartett och sång med anknytning till Haga och Brunnsviken
Hagakvartetten med Töres Theorell, Maria Wolf, Sara Åsbrink och Johan Roll medverkar
Sara berättar om musiken, Töres berättar om sin forskning om musik och hälsa och det blir information om HBV.
Ca 1 timmes program, inomhus i Silvertältet om dåligt väder. Caféet håller öppet.
Fri entré
Höstmarknaden äger rum i parken invid Ulriksdals slott lördag-söndag 28–29 oktober mellan 11-16. Här erbjuds hantverk och delikatesser från lokala aktörer. Kungliga Slottsboden har öppet sin försäljning i Orangeriets entréhall.
Ljusfesten 2023 söndag 5 november
Den första söndagseftermiddagen i november varje år har Haga-Brunnsvikens vänner tillsammans med ett antal andra föreningar och aktörer runt Brunnsvikens stränder arrangerat en ljusfest. Ljusfesten startade 2006 i mindre omfattning nämligen i Bellevue och har fram till i dag vuxit till att omfatta nästa hela Brunnsviken från Bellevue, Koppartälten, Kafé Sjöstugan, Bergianska trädgården och Carl Eldhs Atteljémuseum . I år medverkar värdshuset Kräftan i Albano för första gången genom att hålla öppet. Tillsammans försöker vi hitta några stämningsfulla framträdanden i anslutning till värdshuset. Syftet med ljusfesten är att sprida glädje, ljus och värme i novembermörkret och påminna oss om att vi rör oss i de rika natur- och kulturmiljöerna runt Brunnsvikens vatten, en del av den unika Kungliga nationalstadsparken. Vi vill visa besökande vad området kan erbjuda vad gäller naturupplevelser och kultur. Så som tidigare år framförs musik, körsång, kulning, dans och mycket annat som t ex en båt som trafikerar Brunnsviken. När det skymmer tänder vi tillsammans med föreningar marschaller och eldkorgar runt Brunnsvikens stränder. Fackeltåg planeras att avgå från flera väderstreck.